Categorieën: Vrijwilligers

Wat doe je?

Elke maandagmiddag rijd ik op de Buurtbus. De Buurtbus Vereniging Stedendriehek is ontstaan omdat de gewone lijndiensten niet meer rendabel waren. Om te voorkomen dat mensen in de dorpen in de gemeente Voorst in een isolement zouden geraken, is de vereniging Buurtbus in 1985 opgericht. Er rijden nu drie Buurtbussen die met een vaste dienstregeling van ‘s ochtends half zeven tot ‘s avonds half zeven rijden. Op zaterdag een verkorte dienstregeling en op zon- en feestdagen rijdt de bus niet. De busmaatschappij EBS financiert de bussen en door de vrijwillige chauffeurs blijven de dorpen nu gelukkig bereikbaar.

Om op de bus te mogen rijden moet je 21 jaar zijn, rijbewijs B hebben, een medische keuring doorlopen en proeflessen volgen. Je wordt als chauffeur lid van de verenging, neemt deel aan vergaderingen en er worden leuke activiteiten voor de vrijwillige chauffeurs georganiseerd.

Waar ben je trots op?

Op mijn vrouw, kinderen en kleinkinderen.

Elke buurtbus heeft een coördinator die de roosters maakt. Ik ben er trots op dat als er gaten in het rooster vallen, deze altijd snel opgelost worden. Iedereen is bereid om voor de ander in te vallen bij ziekte of andere bijzonderheden.

Zelf vind ik het fijn om op deze manier een maatschappelijke bijdrage te kunnen leveren.

Waar word je blij van?

Ik word blij van de vriendelijkheid die ik zo vaak ontmoet. Laatst had ik pech met de auto en ben dan verbaasd hoeveel mensen hun hulp aanbieden.

En blij als de zon schijnt.

Blunder?

Ik reed met de Buurtbus op de Elsbosweg bij Klarenbeek toen de Bibliobus mij tegemoetkwam. Ik week uit om te voorkomen dat de spiegels elkaar zouden raken maar dat bleek een stukje weg te zijn dat eerst een betonrand heeft, maar daarna grenst aan een greppel. Voor ik het wist lag de bus gekanteld in de greppel en kon ik alleen nog maar op de ongevalsknop drukken. De aangesnelde hulpdienst trok de bus uit de greppel en wonder boven wonder reed de bus nog gewoon zonder noemenswaardige beschadigingen. Mijn blunder is nog wel besproken in de vergadering om andere chauffeurs alert te maken op dit stukje weg zonder uitwijkmogelijkheid.

Anekdote?

Als wijkverpleegkundige maakte ik vaak genoeg grappige verhalen mee. Op de bus zijn de contacten meestal vluchtiger en blijft het bij een praatje.

Heb je nog wensen?

Een goede gezondheid. Mijn vrouw is erg ziek geweest en dan blijkt dat dit het allerbelangrijkste is.
Wij waren vroeger kampeerder en willen dat weer gaan ontdekken, maar nu met een camper.

Wat betreft de Buurtbus; er zijn altijd mensen nodig. Om de diensten te kunnen draaien zijn er al 12 mensen per dag nodig. Mijn sport is Dynamictennis (combinatie tafeltennis, tennis, badminton) bij SV Twello. Bij deze leuke sport kunnen we nieuwe leden gebruiken.

 

Paspoort

Wie: Carel Mikkers
Leeftijd: 67 jaar
Beroep: was wijkverpleegkundige
Woont: in Twello met vrouw, heeft twee kinderen en is opa
Sport: Dynamictennis en fysiofit
Hobby’s: Puzzelen, fietsen, knutselen in en rond het huis

Direct contact?

Neem voor meer informatie contact op met Esther van Dijk

Meer weten?

Weten wat we nog meer voor je kunnen betekenen? Zoek in alle activiteiten en verhalen van inwoners!

Lees meer verhalen

Commissie jeugdvermaak, ontstaan als jeugdbestuur, organiseert activiteiten voor de...
Michel is lid bij de vrijwillige brandweer in Klarenbeek...
© 2024 Mens en Welzijn Voorst | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.