Als je je partner hebt verloren, dan kun je behoefte hebben aan iemand die iets soortgelijks heeft meegemaakt. Iemand met wie je een klik hebt, die jou begrijpt, naar je luistert en troost biedt: een ‘praatmaatje’.  

De vrijwillige praatmaatjes van Mens en Welzijn Voorst kunnen bij jouw of uw rouwproces ondersteunen. Zij zijn ervaringsdeskundig en hiervoor getraind. Door je gevoelens en gedachten te delen kun je beter omgaan met verwarrende emoties, reacties uit de omgeving en moeilijke dagen.  

Grote stap en opluchting

“Voor veel mensen is het een hele stap om hulp te vragen”, vertelt Judith Zietsma van Mens en Welzijn Voorst. “En dat snap ik heel goed.” Soms belt één van de kinderen, om eens te bespreken of de bezoekdienst iets kan bieden nadat één van de ouders alleen is overgebleven. “Als mensen eenmaal de stap hebben genomen zijn ze opgelucht. Ze zeggen dingen als: ‘Het voelt vertrouwd, mijn maatje is begripvol en ervaringsdeskundig.’”

 “Het succes van deze bezoekdienst zit echt in de klik met het ‘praatmaatje’, die op bezoek komt tot iemand weer zelf verder kan”, vertelt Judith. “Ik vind het dankbaar werk om mensen hierbij goed te matchen. En de vrijwilligers? Die staan graag voor de ander klaar!”

Meer informatie of kennismaken?

Ben jij ongeveer 6 tot 18 maanden geleden jouw partner verloren? En wil je meer weten of een kennismakingsgesprek met de coördinator aanvragen? Neem contact op met Judith Zietsma: 06-19772295, j.zietsma@mensenwelzijn.nl  

TIP: Klik op de afbeelding ‘Ervaring van Frans’ om de ervaring van een inwoner te lezen! 

Direct contact?

Neem voor meer informatie contact op met Susan Pelskamp

Meer weten?

Weten wat we nog meer voor je kunnen betekenen? Zoek in alle activiteiten en verhalen van inwoners!

© 2024 Mens en Welzijn Voorst | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.