Categorieën: Buren en buurt, Ontmoeting

Je kon over de koppen lopen, afgelopen zaterdag bij Trefpunt Duistervoorde. Vele honderden mensen kwamen naar de ontmoetingsplek tijdens de burendag. Om gewoon eens binnen te kijken, voor de heropening, voor het optreden van het shantykoor of een lekker gratis ijsje. Vanwege de regen moesten onderdelen van het programma (zoals koersbal en ochtendgymnastiek) worden geschrapt en andere activiteiten werden verplaatst naar binnen. Desondanks trotseerden velen de nattigheid om een kijkje te nemen.

Het mooiste wat ik heb meegemaakt

De klaverjassers (waarvan een aantal de 90 al zijn gepasseerd) kaartten een marathon, het rad van avontuur draaide volop voor prijzen en de bloemschikkers en handwerkers verkochten hun waar. Het shantykoor De Trossen Los bracht de sfeer erin met haar zeemansliederen. “Het mooiste wat ik ooit heb meegemaakt in het Trefpunt”, aldus een vaste bezoeker.

Buurman DJ Martijn zorgde voor gezelligheid in de tent, Harrie Timmermans verzorgde muziek met zang en gitaar, terwijl de bezoekers genoten van de gratis cakes en taarten die door velen werden gebakken of gesponsord. De geschiedenis van Duistervoorde was te zien in een expositie met oude foto’s. En lange rijen stonden er voor de pannenkoeken. Drie dochters van een trouwe bezoeker (die een paar maanden geleden overleed), bakten 13 pakken pannenkoekenbeslag weg op de gloednieuwe kookvoorziening.

‘We doen het samen’

Burendag bij Trefpunt was voor iedereen, georganiseerd door de buurt. Vrijwilligers van Trefpunt Duistervoorde, buurtmaker van Mens en Welzijn Voorst, de buurtvereniging van het St. Maartenserf, de Martinusschool, maar ook de bewoners van het Kerkplein sloegen de handen ineen.

Samenwerken was ook het thema van de speech van voorzitter Ton Simons van de stichting Trefpunt Duistervoorde tijdens de heropening. De ontmoetingsplek kan bestaan dankzij samenwerkingen. Dankzij de samenwerking met Sensire, IJsseldal Wonen en Mens en Welzijn Voorst mogen de vier ruimtes gratis gebruikt worden voor activiteiten. En door  bijdragen van vele partners en de hulp van veel vrijwilligers konden de jeu de boulesbaan, een nieuwe vloer, akoestische maatregelen, een geluidswand, schilder- en timmerwerk en kookvoorziening gerealiseerd worden.

Zalen vernoemd naar het lokale erfgoed

Wethouder Peter Wormskamp had de eer om de openingshandeling ter verrichten. Hij overhandigde aan Simons de naambordjes van de vier zalen. De ruimtes zijn vernoemd naar de gebouwen van Duistervoorde. Zo is er nu een Poortezaal (naar café de Poorte, het witte huis op het Kerkplein), een Kloosterzaal (verwijzend naar de oude functie van Huis Duistervoorde), een Antoniuszaal (naar de oude Antoniusschool) en een Keukenkampzaal (verwijzend naar de boerderij in de Kerklaan).

Ton en Wil van Mourik, bewoners van de Keukenkamp, waren blij verrast door de vernoeming. Ze kwamen naar Trefpunt Duistervoorde om de tekeningen te bezichtigen die groep 7 van de Martinusschool heeft gemaakt van hun huis. De groepen 5, 6 en 8 namen de andere drie gebouwen voor hun rekening.

De tekeningen sierden Trefpunt tijdens deze opening. Ook werden de prijzen uitgereikt aan de aanwezige winnaars. Pip (groep 5), Imke (groep 6), Liv (groep 7 en Tess (groep 8) wonnen een kadootje en een speciale rondleiding door Huis Duistervoorde.

Foto’s en filmpjes van deze feestelijke dag zijn te zien op de Facebookpagina en website van Trefpunt Duistervoorde (www.trefpuntduistervoorde.nl).

Direct contact?

Neem voor meer informatie contact op met Rob Vroklage

Meer weten?

Weten wat we nog meer voor je kunnen betekenen? Zoek in alle activiteiten en verhalen van inwoners!

© 2024 Mens en Welzijn Voorst | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.